Prochrom-comp d.o.o. (Logosol Slovenija)

Naučite otroke varno uporabljati internet - Safe.si
Podatki o podjetju: 

Prochrom-comp d.o.o.
Šobčeva cesta 12b
4248 Lesce.
Telefon: 04 53 78 210
E-pošta: info@logosol.si,
info@prochrom-comp.si
Spletni strani: www.logosol.si, www.prochrom-comp.si

Leško podjetje Prochrom-comp d.o.o. s specializirano ponudbo kompresorjev, nerjavnih in varilnih materialov ter žagarske opreme in strojev streže kakovost najzahtevnejšim kupcem. V preteklem letu so svojo ponudbo še dodatno obogatili s programom Logosol. Gre za mednarodno švedsko podjetje, ki razvija in prodaja edinstvene stroje, sisteme za žaganje in storitve v okviru obdelave lesa. S patentiranimi in cenovno ugodnimi rešitvami v gozdarsko-lesarski stroki se ukvarjajo že več kot 20 let. Produkti so znani po preprostem dizajnu, zanesljivosti in učinkovitosti. Modularne lastnosti izdelkov in pripomočkov kupcem omogočajo enostavno nadgradnjo, skladno z rastjo njihovega poslovanja. Raznolikost strojev, rezil in ostalih izdelkov podjetje Logosol postavlja na vodilno mesto v ponudbi za individualno in maloserijsko proizvodnjo v lesno predelovani industriji.

Blagovna znamka Logosol je v okviru različnih sistemov, ki jih podjetje ponuja, najbolj znana po inovativni uporabi motorne ali električne verižne žage za vzdolžni razrez hlodovine. V osnovi se sistemi med seboj razlikujejo glede na namen uporabe, vsi pa so zasnovani za enostavno (de)montažo in transport. Ker so sistemi med seboj kompatibilni, jih je možno združevati, nadgrajevati in po potrebi podaljševati.

Najmanjši in hkrati najcenejši med njimi, imenovan Timberjig z aluminijastimi vodili, je sestavljen iz nastavka za motorno žago in 3 m alu-vodila. Namenjen je razrezu nekaj hlodov tedensko ali mesečno. Kompleksnejšim sistemom je dodana ergonomična miza za razrez skupaj z vozičkom, ki na delovni višini omogoča preprosto vodenje verižne žage skozi hlodovino. Ti so namenjene tedenskemu oziroma tudi dnevnemu razrezu hlodovine večjih premerov.

Idejna zasnova vseh sistemov je spravilo žage do hlodov, kjer se jih s pomočjo verižne žage razžaga na želene dimenzije (colarce, plohi, tramovi …).

logosol žaga

Za večje kapacitete in boljši izkoristek se priporoča mobilna tračna žaga. Na voljo je v dveh velikostih (B751 - do premera 75 cm in B1000 - do premera 100 cm), z možnostjo bencinskega ali električnega pogona. V osnovni izvedbi omogoča razrez hlodovine dolžine do 4,8 m. Robustna konstrukcija z nekaj novimi rešitvami precej olajša žaganje.

Logosol žaga

Za nadaljnjo predelavo lesa so na voljo robilniki, skobeljni stroji, poravnalke/debelinke ter formatne žage, za vzdrževanje delovnega okolja pa odsesovalni sistemi različnih jakosti.

logosol odsesovanje žagovine

Da bo sušenje enostavno in hitro, je prava izbira sušilnica lesa Sauno. Deluje na principu metode umirjenega sušenja (parjenje / razvlaževanje), ki v lesu sprošča napetosti in preprečuje nastanek razpok. Deluje na principu večjih sušilnic.

Logosol sušilnica lesa Sauno

Brez dobro nabrušenih rezil tudi žaganje ni prijetno. V izogib temu so na voljo kakovostni ročni, polavtomatski in avtomatski brusilniki, za brušenje pa poskrbijo tudi v brusilnici podjetja. Če pa so rezila že iztrošena, z veseljem priskrbijo nova.

Brusilni stroj za verigo

Stroj za brušenje žaginega lista

Več informacij o ponudbi na spletni strani www.logosol.si (tudi video posnetki) ali pa na telefonski številki: 04 53 78 210.
E-pošta: info@logosol.si
Poslovalnica in sedež podjetja: Prochrom-comp d.o.o., Šobčeva cesta 12b, 4248 Lesce.

Na področju komprimiranega (stisnjenega) zraka podjetje Prochrom-comp d.o.o. zastopa priznani blagovni znamki ABAC in ALUP.  Za delavnice kot tudi industrijske obrate nudijo batne in vijačne kompresorje, dodatno opremo, rezervne dele ter sušilnike zraka, servisna ekipa pa servisno dejavnost opravlja tako na terenu kot tudi v servisni delavnici podjetja. Na voljo tudi postavitve razvoda zraka s pomočjo cevnih sistemov.

kompresorji ABAC

Več informacij na spletni strani www.prochrom-comp.si ali na telefonski številki 04 53 78 210.
E-pošta: info@prochrom-comp.si
Poslovalnica in sedež podjetja: Prochrom-comp d.o.o., Šobčeva cesta 12b, 4248 Lesce.

Logosol 

 

Knjiga Čaji dobre misli Terezije Nikolčič