Bijol d.o.o.

Podatki o podjetju: 

Bijol Bijol d.o.o.
Livarska cesta 17a
2367 Vuzenica
Telefon: 02 879 0156
Faks: 02 879 0158
E-pošta: info@bijol.si
Spletna stran: www.bijol.si, www.bijol.eu

Podjetje Bijol je proizvajalec gozdarskih strojev in naprav kot tudi zastopnik priznanih podjetij, ki izdelujejo različne stroje za uporabo v gozdarstvu, kot so dvigala Palfinger Epsilon za reciklažo in gozdarstvo, stroji za izdelavo sekancev Mus-Max, stroji za prekladanje Sennebogen, prikolice Stepa in Hüfferman itd. V podjetju nudimo izvedbo projekta od idejne zasnove do prevzema na ključ ter celovit servis. Pri nadgradnji in montaži vseh izdelkov vlagamo veliko lastnega inženirskega in tehničnega znanja, kar nam omogoča, da svojim strankam prilagodimo izdelke glede na njihove želje in potrebe.

Gozdarski zgibnik BWS240

V podjetju Bijol smo razvili specialni gozdarski zgibnik BWS240, ki je odlična rešitev za izvlek hlodovine. Stroj še posebej odlikuje računalniško krmiljen brezstopenjski hidrostatski pogon, ki omogoča vozniku v vseh pogojih izrabiti potrebno moč za izvlek hlodovine. Daljinsko se upravljajo tudi vse funkcije vitla, vožnja stroja do 4 km/h in krmiljenje samega dizelskega motorja, s čimer dosežemo maksimalno storilnost stroja. Pri razvoju zgibnika smo upoštevali vpliv na okolje in zato uporabili najnovejšo tehnologijo, ki zmanjšuje porabo goriva, vožnja preko zgloba in avtomatskih diferencialnih pa varuje tla in hkrati zagotavlja vozniku veliko varnost in komfortno vožnjo po gozdu.

Gozdarski traktor Bijol BWS240 pri delu v gozdu

Gozdarski zgibnik Bijol BWS240 pri delu

Gozdarska dvigala Palfinger - Epsilon

Gozdarska dvigala Epsilon so namenjena nakladanju in razkladanju lesa ter za zbiranje in nakladanje odpadnega materiala. Robustna gradnja, velika hitrost in zmogljivost je značilnost dvigal Epsilon. Namestimo jih lahko za kabino ali na previsu vozila. Sedež in upravljalni elementi so običajno nameščeni na stebru nakladalnika, kar omogoča odličen pregled nad delovnim območjem in olajšuje delo.

Nakladalna naprava Palfinger

Gozdarske prikolice in gozdarska dvigala STEPA

Gozdarske prikolice in dvigala STEPA (Steindl – Palfinger) so odlična izbira za vse izvajalce gozdnih del in lastnike gozdov. Podjetje STEINDL s svojo proizvodnjo pokriva program proizvodov gozdarskih prikolic in gozdarskih dvigal. Kombinacija dvigala in prikolice predstavlja zelo zmogljiv pripomoček za spravilo lesa iz gozdov. Glavna odlika te kombinacije je majhna teža in velika okretnost. Prikolica z dvigalom je idealna rešitev za spravilo drv.

Gozdarska prikolica

Gozdarska prikolica

Stroji za prekladanje materialov – Sennebogen

V prodajnem programu podjetja Bijol so tudi stroji Sennebogen, ki služijo za prekladanje raznih materialov. Med njimi najdemo tudi kakovostne in učinkovite rešitve za prekladanje lesa oziroma lesne biomase.

Prekladanje lesa in lesenega materiala

Sekalniki za sekance

Podjetje Bijol d.o.o. je generalni zastopnik za podjetje MUS-MAX iz Avstrije, ki izdeluje predvsem stroje za izdelavo lesnih sekancev za velike profesionalne uporabnike. Najbolj popularna in tehnično dovršena serija sekatorjev je serija pod imenom WOOD – TERMINATOR. V tej seriji je več kot 13 različnih modelov strojev za lesne sekance. Najmanjši med njimi ima zmogljivost do 50 m3 sekancev na uro, največji model pa dosega do 300 m3 sekancev na uro. Naročiti je mogoče sekatorje z lastnim pogonom preko motorja ali pa s klasičnim pogonom preko traktorskega kardana, mogoče pa so tudi druge različice: montaža na tovorno vozilo, lastno podvozje, stacionarno idr.

Sekalnik za sekance

Cepilne klešče

Podjetje Bijol d.o.o. v sklopu lastne proizvodnje izdeluje tudi cepilne klešče za cepljenje hlodovine. Velike klešče model CK240 imajo odprtino 950 mm, kar stranki omogoča optimalno cepljenje velike hlodovine in ostankov od sečnje.

Nakladalne klešče

 

Knjiga drevesne vrste na slovenskem