Husqvarna 560XP Mark II

Uspešno zaključeno slovensko smučarsko gozdarsko prvenstvo 2023

09.03.2023

tekmovalec na teku na smučeh

Zveza gozdarskih društev Slovenije je v petek 3. marca na Pokljuki organizirala slovensko gozdarsko smučarsko prvenstvo. Sodelovalo je 90 gozdark in gozdarjev, ki so se pomerili v teku na smučeh in veleslalomu.

Gozdarsko smučarsko prvenstvo je potekalo na Pokljuki na biatlonskem stadionu in na smučišču Viševnik. Po tekmovanju pa je bilo kosilo, razglasitev rezultatov in druženje v Hotelu Center. Vse je potekalo pozitivnem vzdušju in odlični energiji.

Tek na smučeh na Pokljuki

Devetdeset udeležencev je prišlo iz devetih gozdarskih društev in Gozdarskega oddelka Biotehniške fakultete v Ljubljani ter Gozdarskega inštituta Slovenije. Ekipna zmaga je pripadla gozdarskemu društvu Bled, sledila pa sta kranjsko in koroško gozdarsko društvo.

Gozdarski tekmovalec v veleslalomu

Organizator Zveza gozdarskih društev Slovenije se zahvaljuje vsem, ki so prispevali k uspešni izvedbi srečanja, predvsem pa številnim udeležencem in podjetjem, ki so finančno in materialno podprla prireditev: GG Bled d.o.o., Metropolitana d.o.o., Unicommerce d.o.o. (Stihl), Bijol d.o.o. ter Uniforest d.o.o.

zaključna prireditev gozdarskega smučarskega prvenstva

Fotografije: Zveza gozdarskih društev

 

 

Knjiga drevesne vrste na slovenskem