2018

Pogovor o rastlinah in živalih izjemne starosti

17.12.2018

Star in razvejan hrastMinulo sredo je na Radiu Slovenija v oddaji Glasovi sveta: Metuzalemske živali in rastline, tekla beseda o živalih in rastlinah, ki so izjemne starosti, kot so več kot 3500 let stara cipresa v Čilu in in dolgoživi bor iz Kalifornije, ki je star 4850 let.

Okrasna drevesca iz gozdov nam popestrijo praznike

14.12.2018

Novoletna jelkaPosekana gozdna drevesca iz slovenskih gozdov, namenjena za okras in praznovanje, morajo biti v letošnjem decembru med prevozom in med prodajo označena z nalepko rdeče barve, na kateri je letnica 2018. Pridobivanje okrasnih drevesc iz gozdnih površin usmerja Zavod za gozdove Slovenije na gozdu in naravi prijazen način, ki ne povzroča škode v gozdovih.

Natečaj za učitelje pred mednarodnim dnem gozdov 2019

26.11.2018

Otroci v gozduFAO pred naslednjim mednarodnim dnem gozdov, ki bo 21. marca 2019, organizira natečaj za učitelje z naslovom »Nauči se imeti rad gozd!« Zainteresirani učitelji in drugi, ki se ukvarjajo z vzgojo otrok lahko do 15. decembra 2018 pripravijo in posredujejo video, v katerem pokažejo kako učijo otroke o pomenu gozdov.

Švedski medvedi se prilagajajo prepovedi lova

20.11.2018

medvedka z mladičiNa Švedskem je uzakonjena prepoved lova na medvedke z mladiči, medtem ko je lov na medvede brez mladičev večinoma prosto dovoljen. Kot kaže, so se medvedke temu prilagodile in podaljšale čas življenja z mladiči.

Posvet Pomen kakovosti lesnih goriv s poudarkom na lesnih sekancih

06.11.2018

Goreči lesKakovost lesnih goriv postaja pri potrošnikih čedalje bolj pomemben dejavnik pri nakupu. Tudi proizvajalci novih kurilnih sistemov za učinkovito delovanje predpisujejo oz. priporočajo uporabo goriva opredeljene kakovosti. Glavni namen posveta je predstaviti novo certifikacijsko shemo BIOmasud, katere poudarek je trajnostna proizvodnja trdih biogoriv specifičnih za mediteranska območja. V Sloveniji smo BIOmasud prvotno namenili proizvajalcem lesnih sekancev.

Posvet Izzivi v lesarstvu 2018

05.11.2018

Sveder in kos lesaNa posvetu Izzivi v lesarstvu 2018 bodo predstavniki pomembnih in uspešnih podjetij iz lesarske in drugih panog, ki so že vključena v digitalno preobrazbo, izpostavili prednosti, nevarnost, pasti in priložnosti digitalizacije in avtomatizacije, tako proizvodnje kot prodaje.

Pages