Austrofoma 2019

26.09.2019

Austrofoma

Osmega oktobra se bo začel največji gozdarski sejem v naši okolici Austrofoma, ki se zgodi vsaka štiri leta. Na Austrofomi si bo mogoče ogledati številne sodobne stroje za delo v gozdu v njihovem delovnem okolju, razstavljeno pa bo tudi drugo orodje in pripomočki za delo v gozdu.

Austrofoma je avstrijski gozdarski sejem, ki je med največjimi v Evropi. Sejem se ponovi vsake štiri leta. Sejem je posvečen najsodobnejši tehnologiji za delo v gozdu. Pri delu si bo mogoče ogledati zgibnike, stroje za sečnjo in spravilo lesa, gozdarske žičnice, cepilce in druge stroje, ki se uporabljajo v gozdarstvu. Predstavile se bodo drevesnice, prav tako pa si bo mogoče ogledati različne gojitvene tehnike nege gozda. Sodobna gradnja gozdnih cest in vlak zahteva primerne stroje in načrtne posege v gozdni prostor.

Austrofoma bo potekala od 8. do 10. oktobra vsak dan od 8:30 do 17:00 v kraju Forchtestein in njegovi okolici. Redna cena vstopnice je 60 € za en dan ali 80 € za vse tri dni. V predprodaji so vstopnice cenejše za 10 €. Ker si bo mogoče ogledati stroje pri delu, so organizatorji postavili nekatera pomembna varnostna pravila. Alkoholne pijače so na območju Austrofome prepovedane. Uporaba čelade je na celotnem območju obvezna.

Nekatera društva lastnikov gozdov organizirajo skupinski ogled Austrofome. Svetujemo, da se pri lokalnem društvu pozanimate glede organiziranega ogleda.

 

Knjiga drevesne vrste na slovenskem