Oglas odgovorna raba gozdov

Delavnica »Zelena delovna mesta za gozdarje«

16.05.2014

16.5.2014 - Oddelek za gozdarstvo in obnovljive gozdne vire Biotehniške fakultete UL organizira posvetovanje oziroma delavnico na temo okolju prijaznih delovnih mest, t.i zelenih delovnih mest, ki bo v četrtek 22. maja 2014 v Ljubljani. Zelena delovna mesta so osnova trajnostnega gospodarjenja, ki ima ugoden vpliv na okolje in se bistveno razlikuje od uveljavljenega načina gospodarjenja, ki temelji na izčrpavanju virov in degradaciji okolja.

Slovenija je med vodilnimi evropskimi državami na področju sonaravnega gospodarjenja z gozdovi. Miselnost in delovanje slovenskih gozdarjev sta trajnostno naravnani in zato so delovna mesta slovenskih gozdarjev bolj ali manj zelena.

Na posvetovanju bo predstavljen izbor pogledov, analiz in razmišljanj o zelenih delovnih mestih. Želja organizatorjev je aktualizirati in spodbuditi razmišljanje gozdarske stroke o celovitem razvoju zelenih delovnih mest v Sloveniji, podkrepiti možnosti zaposlovanja gozdarjev in povabiti splošno in strokovno javnost k izmenjavi mnenj ter identificirati potrebe, potenciale in možne prispevke gozdarskega sektorja za preoblikovanje obstoječih in ustvarjanje novih, kakovostnih delovnih mest v gozdarstvu.

Del posvetovanja bo obsegal predstavitev primerov dobrih praks. Različni diplomanti gozdarstva bodo predstavili svoja podjetja oz. delo s katerim se ukvarjajo. Gre za primere kako so diplomanti gozdarstva uspeli na različnih področjih, ki so povezana z gozdovi in gozdarstvom. Na posvetu bo sodeloval tudi urednik portala Gozd in gozdarstvo s predstavitvijo dejavnosti podjetja Preslica, Marko Puschner s.p., ki ustvarja portal Gozd in gozdarstvo.

Udeležba na posvetu je brezplačna. Prijave so možne do 21. maja 2014.