Predstavitev kmetijske mehanizacije

23.05.2016

Traktor CLAAS23. maj 2016 – Včeraj je podjetje Grapak A1 na sončno nedeljo v Naklem pripravilo zanimivo predstavitev kmetijskih strojev. Med travniki in njivami Biotehniškega centra Naklo so si v sončnem dnevu obiskovalci lahko ogledali nekaj najnovejših strojev različnih proizvajalcev, ki jih podjetje zastopa.

Prevladovali so različni kmetijski stroji in traktorji proizvajalca Claas, ogledati pa si je bilo tudi prikolice za izvoz in prevoz lesa Pfanzelt.

Gozdarska prikolica z lesom

Gozdarska prikolica Pfanzelt

Gozdarska prikolica Pfanzelt z dvigalom

Obiskovalci so si lahko ogledali razstavljene traktorje in stroje Claas ter stroje in pripomočke različnih proizvajalcev: Kverneland, Kramer, Alpego, Goeweil, Tuchel in drugih.

Kmetijski traktorski priključki

Grimme stroj

CLAAS traktor s kosilnico

CLAAS Traktorji

Večino strojev je bilo mogoče videti tudi v dveh delovnih predstavitvah, kjer so obiskovalci lahko videli potek dela z njimi.

Predstavitev delovanja kmetijske mehanizacije Grapak A1

Košnja trave

Pobiranje pokošene trave

Prikolica za travo

Baliranje

Dvigala in drugi stroji

Prireditev je obiskalo nekaj sto ljudi, ki so z zanimanjem spremljali predstavitev delovanja strojev. Podjetje Grapak A1 je poskrbelo za zanimivo in poučno nedeljo za vse, ki se ukvarjajo s kmetijstvom ali pa jih zanima kmetijska mehanizacija.